CV

Ik stel me even voor: Ik studeerde af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Hans Dercksen. Ook volgde ik masterclasses bij Noël Lee en Naum Grubert. Daarna studeerde ik muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Gezien mijn interesse in de Russische muziek heb ik bijvak Russisch gedaan en mijn afstudeerscriptie ging over Russische muziek.

Ik speel graag samen met andere collega’s. Dat gaat als volgt: eerst verzinnen we een project en dan hebben we meteen een goede reden om aan het werk te gaan. U kunt zich opgeven voor de mailinglist, dan laat ik u weten wanneer en waar er concerten zijn. Momenteel werk ik veel samen met de celliste Christina Kellenberger. Op aanvraag spelen wij op huisconcerten of op feestelijke en plechtige gebeurtenissen.

Ik heb naast klassieke muziek ook een liefde voor taal en muziek en de combinatie daarvan. Zo werk ik samen met de dichter Jos Versteegen en de schrijver Gerard van Emmerik. Met zijn drieën verzorgen wij een literair programma waarin de gedichten en verhalen van Jos en Gerard worden afgewisseld met pianomuziek. Ik speel bestaande klassieke werken en wissel die af met eigen composities en improvisaties. De samenwerking met Jos Versteegen is begonnen met een benefietconcert voor de Anne Frank Boom. Die boom is inmiddels omgevallen, maar onze samenwerking staat nog overeind. Ik kan de boeken van Jos Versteegen en Gerard van Emmerik van harte aanbevelen. Na het lezen vond ik het altijd jammer dat ik ze uit had. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar hun volgende creaties.

Vanaf 2018 is mijn pianostudio gevestigd in Eefde, vlakbij Zutphen. Je kunt bij mij terecht voor pianoles, huisconcerten en muzikale omlijsting van een lezing of voordracht

Ik speel ook op uitvaartplechtigheden. Om u een idee te geven van de muzikale mogelijkheden heb ik hier voor u een lijst met luistervoorbeelden:

De hieronder genoemde stukken zijn ook zeer geschikt om te spelen op een begrafenis- of uitvaartplechtigheid.  (Deze stukken staan niet op de standaard-repertoirelijst)

Bewerkingen voor piano:

  • Beethoven, L van – Pastorale Symfonie opus 68 (derde deel)
  • Fauré, G – Sicilienne opus 78
  • Ivanovici – Donauwellen
  • Mozart – Andante uit pianoconcert KV 467
  • Schubert, F – Serenade; Ständchen
  • Sinatra – My Way; Strangers in the Night
  • Tsjaikovski – Danse Arabe; Dans v suikerfee (Notenkraker);Herfstlied (Jahreszeiten)
  • Vera Lynn – We’ll meet again (bewerking door mijzelf in stijl van Chopin)
  • Yradier – La Paloma

Op verzoek kan ik ook muziek bewerken voor piano. Recentelijk heb ik de zesde symfonie van Beethoven (Pastorale opus 68) en de vijfde symfonie van Tsjaikovski (opus 64) bewerkt. De nabestaanden vonden deze muzikale wensen in de codicil van de overledene. Het is voor mij een enorme uitdaging om aan zo’n verzoek te voldoen; het geeft mijn werk als pianiste een extra dimensie.

 


Pianoles aan huis in Gorssel – Pianoles aan huis in Zutphen – Pianolerares aan huis in Gorssel – Pianolerares komt bij u thuis in Warnsveld – Muziektheorie in Gorssel – Muziektheorie in Zutphen – Muziektheorie in Eefde – Noten leren lezen kinderen – Pianoles aan huis voor kinderen in Gorssel – Piano leren spelen? – Improviseren op piano – Improvisatieles in Gorssel – Improviseren op piano – Improvisatieles in Zutphen – Leren improviseren – Akkoordschema’s piano leren – Zelf liedjes schrijven – Samenspelen – Arrangementen voor amateurmusici – Eenvoudige muziek voor amateurs om samen te spelen – Pianoles in Epse – Pianoles in Joppe – Pianolerares in Eefde – Muziekles in Joppe – Pianoles aan huis in Epse – Pianoles aan huis in Harfsen – Pianoles Almen – Pianoles aan huis in Joppe – Pianoles kinderen – Pianoles volwassenen