Linke soep

Als websitebouwer word ik vaak benaderd om linkjes te ruilen. Ik plaats dan een linkje op mijn website naar die van de vrager, die op zijn website een linkje naar de mijne plaatst. Voordat ik dit doe, check ik eerst de site van de vragende partij om uit te vinden of het wel relevant is. Meestal is dit niet het geval, de vragers zijn vrijwel altijd marketing en reclame mensen. Hun verzoekjes gaan regelrecht de prullenbak in.

Hieronder het verzoekje van  Sander King. Hoewel ik op internet altijd overal mijn naam luid en duidelijk bij vermeld, is het hem niet gelukt die op te nemen in zijn schrijven. Ik citeer Sander King:

“Beste heer/mevrouw, Verfvinden.xx is een webpagina waar eenvoudig verf besteld kan worden tegen gunstige prijzen. Wellicht kent u het al van RTL4!

Ik ben als online marketing medewerker aan het werk om hier meer bekendheid aan te geven. Daarom wil ik u een voorstel doen, wat ook goed is voor de bekendheid van uw bedrijf.

Ik stel voor om samen een link te ruilen. Een link kan geplaatst worden naar uw website van één van de sites die ik beheer. In ruil kunt u een link plaatsen naar xxx.

Mijn vraag is of u hier interesse in hebt? Desgewenst kan ik dit voorstel verder uitleggen.

Alvast bedankt voor uw antwoord. Een kleurrijke groet, Sander King“

Einde citaat, waarin ik zijn webpagina’s heb weggekruisd. Meestal gooi ik zulke dingen in de prullenbak, maar vandaag niet. Ik heb hem een klein briefje teruggeschreven:

“Hoi Sander,

Tsja, ik zit in de uitvaartbranche, ik verzorg de muziek op uitvaarten. Wat moet ik dan met een linkje over verfsoorten?

Of heb je een leuk verhaal voor me waarin iemand iets bijzonders doet met verf in het kader van een uitvaart? Een levendig beschilderde kist of zo…

Als je het mooi opschrijft of mij wat gegevens stuurt zodat ik het interessant kan opschrijven, dan zal ik je voorstel in overweging nemen.

Ik help liever niet mee het internet nog verder vol te stuffen met reclame en linkjes die niet relevant zijn voor de zoekopdracht die iemand intypt.

Maw: verf hoort niet thuis op mijn site en muziek niet op de jouwe. Of heb jij een ander idee? Ik ben eigenlijk wel benieuwd!

groetjes, Tooske

verstuurd vanaf mijn groene Schimmel*? Of zal ik hem rood verven?“

Ik ben benieuwd of hij reageert. Wordt vervolgd…

Tooske Hinloopen 26 juli 2016

*)Schimmel is het merk van mijn piano

Dit bericht is geplaatst in Musicolumn met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *