Dierenleed

Omdat mijn website www.muziekbijeenafscheid.nl met live-uitvaartmuziek voor geen meter liep en ik mijn schrale menu van bruine bonen met rijst spuugzat was, heb ik een nieuw product in het leven geroepen. Nou ja, in het leven geroepen…

Beestje dood, moet Baasje janken?
Zwaai het uit met mooie klanken.
Met Carnaval des Animaux
Wordt ‘Vaarwel’ een zoete show.

Het concept is tamelijk eenvoudig. Via sociale media heb ik een lucratief netwerk opgezet van dieren- en veeartsen. Als er een dier wordt afgevoerd dan word ik meteen opgeroepen. Ik ben snel ter plekke om met mijn pianomuziek troost te bieden aan het slachtoffer. Onder de serene klanken van De stervende Zwaan van Saint-Saëns kan een koe met een gerust hart het slachthuis betreden.
Ik heb een uitstekend lopend filiaal in de Achterhoek, waar veel boerenbedrijven zijn. Laatst tijdens de uitbraak van vogelpest had ik zoveel werk, dat ik een extra violist moest inhuren om complete kippenhokken onder klaaglijk kattengejank in de container te kiepen.
Ik ben inmiddels een veelgevraagd pianiste bij groot en klein dierenleed. Vol overgave speel ik op crematies van kippen, katten, koeien, konijnen en cavia’s. Het BB met R-menu ligt ver achter me.
‘Zijn dieren eigenlijk wel muziekliefhebbers?’, vroeg een collega-pianist me laatst aan een onder kalkoen bezwijkende tafel tijdens het kerstdiner.
Carnaval des Animaux of Dance Macabre?’, ik spuugde een stukje kraakbeen uit, ‘Welnee, geen hond vindt er wat aan, maar geen haan die ernaar kraait.’

Tooske Hinloopen – 23 juni 2016

Musicolumns op mijn andere website 

Dit bericht is geplaatst in Musicolumn met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *