Vakantie

Dat gevoel dat je ‘s morgens je bed nog even niet uit wil, je dromen nog even wil vasthouden alvorens de realiteit in te stappen, dat kon me vandaag gestolen worden. Ik ben de hele nacht bezig geweest met de pianorestaurateur bellen want de halve besnaring lag uit mijn vleugel.
De opluchting dat ik in mijn muziekstudio constateerde dat het maar een droom was geweest. Ik zou bijna piano gaan studeren vandaag.
Maar ik ga eerst op vakantie…

Tooske Hinloopen 25 juli 2016

Meer musicolumns op mijn andere website: www.muziekbijeenafscheid.nl

Geplaatst in Musicolumn | Getagged | 2.895 reacties

Wie niet rijk is moet slim zijn

Ik heb vakantie en m’n tomatenplant ook. Zeven verwelkte bloemetjes en slechts één gifgroen mini-tomaatje. Dat was niet de afspraak.

Mijn banksaldo heeft ook vakantie, er zijn geen facturen betaald. Ik verstuur enkele pianoleerlingen een herinnering en broed op het menu voor de komende week. De koelkast is leeg, de vriezer is ontdooid en de voorraadkast hebben we vorige week al leeggegeten.

Wat nu?
Geld pinnen dat er niet is?
Een paar extra lessen organiseren terwijl ik vrij heb?
De piano op de bakfiets zetten en een paar liedjes spelen onder het Rijksmuseum?

Ik grijp de telefoon en bel mijn vriendin en een uur later zijn we op bramenjacht in het natuurgebiedje. Bramen wassen, suiker erbij, koken en voilà, zes potten jam, ieder drie. We likken het keukengerei schoon en lepelen het laatste beetje warme jam uit de pan.
Ik zet de jam op marktplaats en koop van de opbrengst een zak tomaten om wat kleur aan te brengen in een salade van wilde planten.

Tooske Hinloopen 30 juli 2016

Meer musicolumns op mijn andere website: www.muziekbijeenafscheid.nl

Geplaatst in Musicolumn | Getagged , | 2.246 reacties