Ensembleles

Als je een instrument bespeelt is het erg leuk om samen te spelen met anderen. Misschien heb je al ervaring in het samenspelen, maar het kan ook zijn dat je naar iemand op zoek bent om mee samen te spelen. In beide gevallen kan ik je verder helpen.

Ik kan je in contact brengen met iemand die hetzelfde speelniveau heeft als jij om mee te gaan samenspelen. En in een ensembleles krijg je handige tips en aanwijzingen om samen op een hoger niveau te komen.

 

Repertoire

Vaak zijn er boeken waarin je geschikt repertoire voor je ensemble kunt vinden. Maar het kan ook zijn dat je zoekt naar iets dat op maat geschreven is voor jou niveau en dat van je medespeler. Dat is niet altijd gemakkelijk.

Ik heb in de pianolessen vaak meegemaakt dat een van mijn leerlingen met de kerstuitvoering een broertje of zusje wilde begeleiden die net begonnen was met een instrument zoals viool of fluit.

De fluit- of vioolpartij was perfect aangepast aan het niveau van een beginner, maar mijn arme pianoleerling kreeg erg lastige grepen voorgeschoteld. Regelmatig heb ik de pianopartij moeten herschrijven en aanpassen om het prettig speelbaar te maken voor mijn eigen leerling. Als je samenspeelt is het slim om stukken te kiezen die niet te moeilijk zijn, zodat je ook kunt luisteren naar je medespelers.

 

Geschikt repertoire voor je ensembleles

Als je een bepaald liedje wilt spelen waar geen geschikte bladmuziek van te vinden is, kan ik het voor je bewerken. Vaak doe ik dit in overleg met de leraar of lerares van wie jij les hebt.

Wil je het een keer proberen? Dan kun je me bellen of mailen voor een proefles. (Gegevens staan in de rechterkolom.)

 

 

 

 

 


Pianoles aan huis in Gorssel, Pianolerares komt bij u thuis in Warnsveld, Proefles pianoles, Piano leren spelen, Geschikt repertoire ensemble, Kerstliedjes beginners, Bladmuziek eenvoudig, Bladmuziek eenvoudig voor piano